składniki
żółtko z jajkakasza kukurydziana
ugotowany ziemniaczek
pestki dyni
natka pietruszki
Zupka jajeczno kukurydziana. A dokładnie krem z żółtka. Bardzo delikatna w smaku. Kasze gotujemy na małym ogniu 3 minuty następnie dodajemy ugotowane żółtko i ziemniaczek. Dodałam również natkę pietruszki i pestki dyni. Wszystko zmkisowane. Zdjęcie niestety nie oddaje słoneczno żółtego koloru.
Cudnie rozpieszczasz swoje Maleństwo!
OdpowiedzUsuńWszystkiego dobrego dla Was!
Pozdrawiam :-)
jaki cudny blog ! na pewno skorzystam :)
OdpowiedzUsuńczasu mi zbrakło ostatnio. Ale nadrobię ;]
OdpowiedzUsuńooo, mi nigdy nie wychodziła kaszka kukurydziana, zawsze ostały się jakieś zbite grudki. :( ale jaki fajny pomysł z tym żółtkiem - może to jest właśnie klucz do sukcesu? :)
OdpowiedzUsuńjaka prosta, super przepis.
OdpowiedzUsuńCześć!
OdpowiedzUsuńZapraszam zapraszam do udziału w organizowanej przeze mnie na vegespot.pl akcji kulinarnej "Kiełkuj kiełka!".
Gromadzimy tam wegańskie przepisy na surówki, sałatki, koktajle, przystawki, obiady i śniadania oraz inne pomysły z wykorzystaniem kiełków. Udokumentowane zdjęciami wskazówki dotyczące hodowli, również są mile widziane.
Kiełkuj kiełka i baw się dobrze!
http://vegespot.pl/akcje/15/kielkuj-kielka/