poniedziałek, 16 kwietnia 2012

kuku! jajo!

składniki
żółtko z jajka
kasza kukurydziana
ugotowany ziemniaczek
pestki dyni
natka pietruszki

Zupka jajeczno kukurydziana. A dokładnie krem z żółtka. Bardzo delikatna w smaku. Kasze gotujemy na małym ogniu 3 minuty następnie dodajemy ugotowane żółtko i ziemniaczek. Dodałam również natkę pietruszki i pestki dyni. Wszystko zmkisowane. Zdjęcie niestety nie oddaje słoneczno żółtego koloru.




6 komentarzy:

  1. Cudnie rozpieszczasz swoje Maleństwo!
    Wszystkiego dobrego dla Was!
    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. jaki cudny blog ! na pewno skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. czasu mi zbrakło ostatnio. Ale nadrobię ;]

    OdpowiedzUsuń
  4. ooo, mi nigdy nie wychodziła kaszka kukurydziana, zawsze ostały się jakieś zbite grudki. :( ale jaki fajny pomysł z tym żółtkiem - może to jest właśnie klucz do sukcesu? :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cześć!
    Zapraszam zapraszam do udziału w organizowanej przeze mnie na vegespot.pl akcji kulinarnej "Kiełkuj kiełka!".
    Gromadzimy tam wegańskie przepisy na surówki, sałatki, koktajle, przystawki, obiady i śniadania oraz inne pomysły z wykorzystaniem kiełków. Udokumentowane zdjęciami wskazówki dotyczące hodowli, również są mile widziane.
    Kiełkuj kiełka i baw się dobrze!

    http://vegespot.pl/akcje/15/kielkuj-kielka/

    OdpowiedzUsuń